Menu
Your Cart
Inloggen met je oude account?  Reset uw paswoord hier.

Odin

Odin
Nieuw
Odin
79,00€
Excl. BTW: 65,29€
  • Stock: 12
  • Kortingspunten: 1
  • Taal: NL
  • Gewicht: 3.30 kg
  • EAN: 8718026301989

A Feast for Odin is een saga in de vorm van een bordspel. Je herleeft de culturele prestaties, handelsexpedities en plunderingen van de stammen die we vandaag de dag kennen als Vikingen - een term die tegen het einde van het eerste millennium heel anders werd gebruikt.

Als de noorderlingen op rooftocht gingen, zeiden ze dat ze op weg gingen naar een viking. Hun Scandinavische voorouders waren echter veel meer dan alleen piraten. Het waren ontdekkingsreizigers en stichters van staten. Van Leif Eriksson wordt gezegd dat hij de eerste Europeaan in Amerika was, lang voor Columbus.

In wat tegenwoordig Normandië heet, werden de indringers geen Vikingen maar Normandiërs genoemd. Een van hen is de beroemde Willem de Veroveraar die Engeland binnenviel in 1066. Hij slaagde erin te doen wat de koning van Noorwegen slechts een paar jaar eerder niet lukte: de troon van Engeland veroveren. De reden waarom de mensen uit die tijd zulke sterke zeevaarders werden, is te wijten aan hun ongelukkige landbouwsituatie. Tekorten aan oogsten veroorzaakten grote ellende.

In dit spel ga je op rooftocht en verken je nieuwe gebieden. Je zult ook hun dagelijkse activiteiten meemaken: het verzamelen van goederen om een financieel zekere positie in de maatschappij te bereiken. Uiteindelijk wordt de speler met de meeste bezittingen tot winnaar uitgeroepen.

Product Specificaties
Spelers 1-4
Leeftijd 12+
Speelduur 30-120 min
Taal NL

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren