Glass Road Glass Road Glass Road Glass Road Glass Road Glass Road Glass Road
Glass Road Glass Road Glass Road Glass Road Glass Road Glass Road Glass Road
Glass Road
0 Review | Review toevoegen
Het spel Glass Road herdenkt de 700 jaar oude traditie van glasblazerij in het Beierse Woud. (Tegenwoordig is de "Glasroute" een route door het Beierse Woud die de bezoekers naar de...

Artikelnummer

FS6460

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

0850000576230

€ 59,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Het spel Glass Road herdenkt de 700 jaar oude traditie van glasblazerij in het Beierse Woud. (Tegenwoordig is de "Glasroute" een route door het Beierse Woud die de bezoekers naar de vele oude glashuizen in de streek voert.) Je moet je glas- en steenproductie vakkundig beheren om de juiste structuren te bouwen die je helpen je bedrijf draaiende te houden. Kap het bos om de vuren in de ovens brandend te houden, en verspreid en verwijder vijvers, kuilen en bosjes om je te voorzien van de voorwerpen die je nodig hebt. Vijftien specialisten staan aan je zijde om je opdrachten uit te voeren...

Meer in detail bestaat het spel uit vier bouwperioden. Elke speler heeft een identieke set van vijftien specialistenkaarten, en elke specialist komt met twee vaardigheden. Aan het begin van elke bouwperiode kies je een hand van vijf specialisten. Speel je tijdens deze bouwperiode een specialist die geen andere speler op hand heeft, dan mag je beide eigenschappen op die kaart gebruiken; spelen twee of meer spelers dezelfde specialist, dan mag elk van hen slechts een van de twee eigenschappen gebruiken. Door de vaardigheden van deze specialisten uit te buiten kun je grondstoffen verzamelen, nieuwe landschapstegels aanleggen (bv. vijvers en kuilen), en allerlei gebouwen bouwen, die er in drie soorten zijn:
    - Verwerkende gebouwen
    - "Onmiddellijke" gebouwen met een eenmalig effect
    - Gebouwen die aan het eind van het spel bonuspunten opleveren voor verschillende prestaties

Het beheersen van het evenwicht tussen weten welke specialistische kaart je het beste kunt spelen en flexibel zijn over het moment waarop je die speelt - samen met het samenstellen van een slimme combinatie van gebouwen - is de sleutel tot dit spel.

Deze 2021 editie van Glass Road bevat eerder uitgebracht promotiemateriaal: de Oktoberfest en Adventskalender tegels en de Harlequin kaart voor gebruik in de solitaire versie van het spel.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Spel

Leeftijd
13+
Aantal spelers
1-4
Speelduur
60-90 min.
Taal
Engels
Taalafhankelijk
Aantal spelers:
1 speler
2 spelers
3 spelers
4 spelers
Uitgever
Capstone Games
Auteur
Uwe Rosenberg
Type
Strategie

Taal-

Engels-
Taalafhankelijk-

Type spel-

Strategie-
Tegellegspel-

Aantal spelers-

1 speler-
2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-