Gratis verzending voor Nederland én België
GRATIS VERZENDING

voor Nederland én België

Ma - Vr voor 19.00 besteld

dezelfde dag verzonden

Meer dan 1500 titels

uit voorraad leverbaar.

Onze beoordelingen

Alchemists (Engelstalig)
BGG Rating
7.7
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
120 minuten
Leeftijd
13+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
Spelmechanismen
Action Drafting, Constrained Bidding, Deduction, End Game Bonuses, Events, Hand Management, Open Drafting, Turn Order: Progressive

Alchemists (Engelstalig)

BGG Rating
7.7
Taal
Engels
Aantal spelers
2 tot 4 spelers
Speelduur
120 minuten
Leeftijd
13+
Moeilijkheidsgraad
Pittig
BGGID
€ 49,88
Vandaag Verzonden
In de boeiende wereld van Alchemists (Engelstalig), strijden twee tot vier aspirant-alchemisten om de geheimen van hun mystieke kunst te ontsluiten. Hoewel punten op diverse manieren te verdienen zijn, komt het merendeel van de punten voort uit het publiceren van theorieën - correcte theorieën welteverstaan, en daar ligt de uitdaging.

Het spel bestaat uit zes rondes. Aan het begin van elke ronde kiezen spelers hun speelvolgorde. Wie ervoor kiest om later te spelen, krijgt meer beloningen. Spelers kondigen al hun acties aan door blokjes op de verschillende actievelden te plaatsen, die vervolgens in volgorde worden geëvalueerd.

Kennis wordt vergaard door ingrediënten te mengen en de resultaten te testen met behulp van een smartphone-app (iOS, Android en Windows). Deze app willekeurigt de regels van de alchemie voor elk nieuw spel. Als de alchemisten iets speciaals verlangen, kunnen ze altijd magische artefacten kopen voor een extra duwtje in de rug. Deze zijn niet alleen krachtig, maar ook kostbaar. Geld is echter irrelevant als er academische trots op het spel staat!

Tijdens het spel zullen de reputaties van spelers stijgen en dalen. Na zes rondes en een finale tentoonstelling, wordt reputatie omgezet in punten. Punten worden ook toegekend voor artefacten en subsidies. Vervolgens worden de geheimen van de alchemie onthuld en scoren spelers punten, of verliezen ze punten, op basis van de juistheid van hun theorieën. Degene met de meeste punten aan het einde van het spel, wint.

Flavour text:
Mandrakeroot en schorpioenstaart; sponsachtige paddenstoelen en wrattige padden - dit zijn de pijlers van het leven, de wetenschap en de kunst van de alchemist. Maar welke geheime kennis schuilt in deze bijzondere ingrediënten? Nu is het moment om erachter te komen. Meng ze in drankjes en test de effecten - of speel op safe en test de mix op een behulpzame assistent! Verwerf rijkdom door het verkopen van twijfelachtige kwaliteit drankjes aan avonturiers en investeer deze rijkdom in krachtige artefacten. Naarmate je kennis groeit, zal ook je reputatie groeien. Kennis, rijkdom en roem kunnen allemaal worden gevonden in de diepten van de alchemist's ketel.
Spelmechanismen
Action Drafting, Constrained Bidding, Deduction, End Game Bonuses, Events, Hand Management, Open Drafting, Turn Order: Progressive
Designer
Matúš Kotry
We vonden ook deze andere titels die wel eens in de smaak kunnen vallen!