Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%!

Port Royal - Uitbreiding

12.95
999-POR02
op voorraad
+

Omschrijving

Dit is een een uitbreiding op het tactische kaartspel Port Royal. Naast expedities moet je nu ook functies vervullen.
De Port Royal uitbreiding kan competitief of coöperatief gespeeld worden. Ze bevat ook een variant om solitair te spelen.

Voor deze uitbreiding is het basisspel vereist.

Eigenschappen

Taal:
  • NL
EAN Code:
8719214426286

Beoordelingen

Ik speel niet vaak een bordspel solo, dus het was met name het idee Port Royal coöperatief te kunnen spelen dat mij aantrok aan deze uitbreiding. Echter nu ik hem daadwerkelijk heb merk ik dat ik hem toch ook al een paar keer solo gedaan heb omdat het zo makkelijk op te zetten is en weer af te breken dat je heel makkelijk even een potje doet.

De coöperatieve variant heb ik nog maar 1 keer gedaan en die hebben we behoorlijk makkelijk gehaald. Nou was dat ook met z'n tweeën en op de makkelijkste stand, dus dat zullen we nog wel wat vaker uitproberen.

Echter alleen de nieuwe kaarten die je toe kan voegen aan het deck voor de normale versie van hl het spel zijn voor mij al genoeg om deze uitbreiding absoluut aan te bevelen als je het basis spel leuk vond. Ze zijn zo slim bedacht en voegen net die balans toe op plekken waar dat nodig was.

Neem bijvoorbeeld de klerk. Pak je een schip van de kleur van de klerk mag je nog een kaart uit het havenaanbod pakken. Prima kaart, iets duurder dan een handelaar, maar nog steeds goedkoop. Wat hij echter ook doet is er voor zorgen dat je een extra reden hebt om ook de handelaar te kopen. In het basisspel deed ik dat zelden omdat ik het vaak de investering net niet waard vond. Als je die echter samen met de klerk in dezelfde kleur hebt kan je met die schepen echt goed binnenlopen en in dezelfde beurt nog een nieuwe kaart kopen.

Ook zit er bijvoorbeeld een schip tussen waarbij je naast de muntjes die je krijgt ook 1 muntje aan een andere speler moet geven. Bij een 2 spelers spel is dat niet zo bijzonder, maar met meer spelers is dat een mooie kans voor degene die achter dreigen te lopen. Zo beperkt je de kans dat 1 iemand snel op kop loopt.

Al met al kan ik deze uitbreiding aan iedereen aanbevelen en zal ik zelf de nieuwe kaarten ook niet meer uit het basis spel halen.
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: