Terraforming Mars - EN

Stronghold Games

90-120 minuten

Actieprijs
€55,37
Aanbevolen prijs
€74,99
12Uit voorraad leverbaar

Terraforming Mars - EN

Default Title — €55,37

    In de 2400 begint de mensheid de planeet Mars te terravormen. Gigantische bedrijven, gesponsord door de Wereldregering op aarde, starten enorme projecten om de temperatuur, het zuurstofniveau en de oceaanbedekking te verhogen totdat het milieu bewoonbaar is. In Terraforming Mars speel je een van die bedrijven en werk je samen in het terraforming-proces, maar strijd je om overwinningspunten die niet alleen worden toegekend voor je bijdrage aan de terraforming, maar ook voor het bevorderen van de menselijke infrastructuur in het hele zonnestelsel, en het doen van andere lovenswaardige dingen.

    De spelers verwerven unieke projectkaarten (van meer dan tweehonderd verschillende) door ze in hun hand te kopen. De projecten (kaarten) kunnen van alles zijn, van het introduceren van planten of dieren, het naar de oppervlakte gooien van asteroïden, het bouwen van steden, het ontginnen van de manen van Jupiter en het opzetten van broeikasgasindustrieën om de atmosfeer op te warmen. De kaarten kunnen u onmiddellijke bonussen opleveren en uw productie van verschillende grondstoffen verhogen. Veel kaarten hebben ook vereisten en ze worden speelbaar wanneer de temperatuur, zuurstof of oceaandekking voldoende toeneemt. Kaarten kopen is duur, dus er is een balans tussen het kopen van kaarten (3 megacredits per kaart) en het daadwerkelijk spelen ervan (wat tussen de 0 en 41 megacredits kan kosten, afhankelijk van het project). Standaardprojecten zijn altijd beschikbaar om uw kaarten aan te vullen.

    Uw basisinkomen, evenals uw basisscore, is gebaseerd op uw Terraform Rating (vanaf 20), die elke keer dat u een van de drie globale parameters verhoogt, toeneemt. Je inkomen wordt echter aangevuld met je productie en je krijgt ook VP's uit vele andere bronnen.

     

    Stel je een toekomst voor waarin de mensheid haar horizon verlegt naar de rode gloed van de planeet Mars. In Terraforming Mars staan spelers aan het roer van machtige megacorporaties, gewikkeld in een epische strijd om de verlaten woestenij van Mars om te vormen tot een weelderige en bewoonbare wereld.

    Het spel begint met een onmetelijk rood landschap, maar elke speler heeft de macht om de toekomst van Mars te bepalen. Met een arsenaal aan projectkaarten, vertegenwoordigend alles van atmosferische processen tot geavanceerde technologieën, gaan spelers de uitdaging aan om de planeet te transformeren.

    Het is een race tegen de tijd en tegen elkaar. Elke zet brengt Mars dichter bij zijn nieuwe lot, maar de strijd om de macht en de middelen kan genadeloos zijn. Spelers moeten strategisch plannen, samenwerken en concurreren om hun visie van een bewoonbare Mars te verwezenlijken.

    De diepte van Terraforming Mars komt voort uit de complexe interacties tussen spelers en de talloze wegen naar de overwinning. Of je nu kiest voor de snelle ontwikkeling van steden, het beheersen van de infrastructuur, of het pionieren van wetenschappelijke doorbraken, elke beslissing vormt het verloop van het spel.

    Met zijn rijke thema en wetenschappelijke precisie neemt Terraforming Mars spelers mee op een boeiende reis door de kosmos. Het is niet alleen een spel van strategie, maar ook een viering van menselijke verkenning en innovatie.

    Dus, bereid je voor om je horizon te verbreden en de toekomst van een hele planeet te vormen in Terraforming Mars. Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek de wonderen van de ruimte, terwijl je jezelf onderdompelt in dit meeslepende spel van avontuur en vooruitgang.



    Elke speler houdt zijn productie en middelen bij op zijn spelersborden, en het spel gebruikt zes soorten middelen: MegaCredits, Staal, Titanium, Planten, Energie en Warmte. Op het spelbord strijd je om de beste plaatsen voor je stadstegels, oceaantegels en groentegels. Je strijdt ook om verschillende mijlpalen en prijzen die veel VP's waard zijn. Elke ronde wordt een generatie genoemd (raad eens waarom) en bestaat uit de volgende fasen:

    1) Spelersvolgorde verschuift met de klok mee.
    2) Onderzoeksfase: Alle spelers kopen kaarten van vier persoonlijk getrokken kaarten.
    3) Actiefase: Spelers doen om de beurt 1-2 acties uit deze opties: Een kaart spelen, een mijlpaal claimen, een Award financieren, een standaardproject gebruiken, een plant omzetten in groene tegels (en zuurstof verhogen), warmte omzetten in een temperatuur verhogen en de actie van een kaart in het spel gebruiken. De beurt gaat door rond de tafel (soms meerdere ronden) totdat alle spelers hebben gepast.
    4) Productiefase: Spelers krijgen middelen op basis van hun terraform-classificatie en productieparameters.

    Wanneer de drie globale parameters (temperatuur, zuurstof, oceaan) allemaal hun doel hebben bereikt, is de terravorming voltooid en eindigt het spel na die generatie. Tel je Terraform Rating en andere VP's om het winnende bedrijf te bepalen!

    90-120 minuten

    Artikelnummer:SG6005

    Barcode:696859265808

    Minimum leeftijd: Vanaf 12 jaar

    Spelers: 1 tot 5 spelers

    Stukjes/onderdelen:

    Materiaal:

    Dit vind je wellicht ook leuk

    LAAGSTE PRIJZEN

    Meer spelen voor je geld!

    Voor de spelers

    Wij weten wat leuk is!

    Gratis Verzending

    NL vanaf €75 (exclusief LEGO)

    Cadeautje kopen?

    Bij Speldorado slaag je zeker!

    SPECIAALZAAK

    Ruim 40 jaar kennis!