Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%!

Dinosaur Island

69.95
PAND201703
op voorraad
+

Omschrijving

Heb jij altijd al de beheerder willen zijn van een Dinopark? Nu sta je aan het roer, maar je zult veel mensen om je heen moeten verzamelen om alles op tijd gedaan te krijgen voordat de bezoekers komen.

In dit spel zet je jouw wetenschappers in om DNA van uitgestorven dinosaurussoorten te onderzoeken en te combineren om deze prehistorische wezens weer tot leven te brengen. Vervolgens huur je specialisten in, koop je attracties en stuur je jouw arbeiders op pad om dinosaurussen te creëren, het park te bewaken en te verbeteren.

Dit alles heeft als doel om zoveel mogelijk bezoekers naar jouw park te trekken zonder dat de veiligheid in gevaar komt. Dit levert je namelijk bekendheid op en geld dat je weer in jouw park kan investeren.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-4
Leeftijd:
10+
Gemiddelde speelduur:
120 minuten
Taal:
  • EN

Beoordelingen

Een fantastisch spel van pandasaurus games. Voor iedereen die dinopark tycoon nog kent, of de nieuwe video games zoals Jurrasic Park en Parkasaurus: dit is de bordspelversie van dat soort spellen.

In het spel ga je aan de slag als een directeur van een dinopark en is het je doel om een zo goed, groot en mooi mogelijk park te maken. Aan de hand van verschillende fases ga je hiermee aan de slag.

In fase 1 ben je met elkaar bezig om je onderzoek/research zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Je kan je scientists inzetten om DNA te verkrijgen, om recepten voor dino's te krijgen of spullen te krijgen via de dobbelstenen die worden gerold.

Daarna ga je in fase 2 (de markt) met elkaar aan de slag om specialisten in te uren, attracties te bouwen, je laboratorium up te graden of DNA te kopen. Dit doe je aan de hand van munten.

In fase 3 kun je je werkers inzetten op je fase 3 bord. Daarbij kun je je DNA verfijnen op je bord, dinosaurussen maken en inzetten, je veiligheid op orde maken (super leuke bijkomstigheid en uitdaging om in de gaten te houden), of je hokken te upgraden. Kortom: je bent in deze fase bezig om aan je park te bouwen en te werken.

Als je klaar bent met de 3e fase, is het tijd dat je park voor deze ronde "opengaat" oftewel: er komen bezoekers langs. Voor die bezoekers krijg je dan weer geld aan de hand van je excitement level of wat er aan attracties te vinden is in je park. Doordat je in overwinningspunten omhoog gaat, krijg je vanzelf meer munten en materialen die je kunt inzetten om verder te bouwen aan je park.

Uiteindelijk wint de winnaar door het behalen van het meeste aantal overwinningspunten:

Een super handige en gave bijkomstigheid in deze game is de solo variant (je kunt spelen van 1-4 spelers), maar ook het feit dat je objective cards zijn ingedeeld op short-medium-long games. Je bepaalt dus zelf hoe lang je je game wilt laten duren/wil spelen. Dat scheelt enorm.
Wil je er lekker uitgebreid voor gaan zitten? prima! pak de long-game cards.
Wil je een sneller potje doen met een uitdagende dynamiek (is overigens altijd aanwezig!)? dan pak je de short of medium cards en speel je daarmee.

Het is echt een hele leuke game met een grote diversiteit aan tactieken, strategieën, overwinningsmogelijkheden en keuzes! Echt alles aan deze game klopt wat mij betreft. Design van de game; de uitstraling van kaarten, je park, meeples, etc.

Eén van mijn favoriete games! :)
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: