Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%!

Tiny Towns

35.95
WGG1955
op voorraad
+

Omschrijving

De kleine dieren in het bos hebben jou als burgemeester gekozen en het is jouw taak om de stad naar grote welvaart te leiden. Lukt het jou om de beste stad te bouwen?

Tijdens het spel verzamelen de spelers verschillende grondstoffen op hun spelersbord. Op dit 4x4 grid proberen ze deze zo te plaatsen, dat ze voldoen aan de blauwdruk van één van de gebouwen, zodat ze deze kunnen bouwen. Het spel eindigt als niemand meer grondstoffen kan plaatsen of gebouwen kan bouwen en dan wint degene met de meeste punten.


Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 1-6
Leeftijd:
10+
Gemiddelde speelduur:
45 minuten
Taal:
  • NL
EAN Code:
8729220070531

Beoordelingen

elegant spelletje dat niet te complex is en elegante spelregels heeft. Uiteraard heel leuk met alle houten gebouwtjes die het tastbaar maar overzichtelijk maken.
Voor de mensen die het populaire mobiele spel triple town kennen. Het heeft hier wel wat van weg.
Super gemakkelijk en leuk spel om erbij te pakken en in maximaal 20-45 minuten weg te spelen. Ligt natuurlijk ook aan de hoeveelheid spelers die meedoen.
Dit spel is super met allerlei groottes van groepen te spelen. Leuk om met z'n 2en te spelen maar ook met z'n 4en is het super te doen!

Voordat je met het spel begint, kies je met elkaar welke gebouwkaarten je gaat gebruiken om je stad mee op te bouwen. Het basisspel/de basiskaarten zijn al prima om mee te spelen, maar als je meer uitdaging wil, kun je ook voor andere - uitdagender - gebouwkaarten kiezen.

Daarnaast heeft elke speler de keuze uit twee soorten "super" gebouwen. Dit zijn ook wel je wondergebouwen. Die leveren vaak extra punten op en/of hebben speciale krachten die je kunnen helpen om de game te winnen.

Zodra je begint heeft telkens elke speler een beurt waarin hij of zij mag kiezen met welke grondstof er gespeeld gaat worden. Het is de bedoeling dat je die grondstoffen zo kundig mogelijk weglegt op je bord waardoor je er combinaties mee kunt maken en gebouwen kunt bouwen.
Wat het leuk maakt is dat moet proberen het zo goed mogelijk voor jezelf te spelen, maar dat je tegelijkertijd elkaar ook de gaten kunt houden en elkaar dwars kan zitten. Pas daarbij wel op dat je jezelf niet dwars zit! :)

gemakkelijk om te leren, voldoende diepgang om er zoet mee te blijven. De herspeelbaarheid is daardoor ook prima!
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: