Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%! Wegens succes hebben we de selectie uitgebreid!

Carcassonne

32.95
999-CAR01N
op voorraad
+

Omschrijving

Het bekende spel waar de spelers het gebied rondom de vestingstad Carcassonne uitbreiden en hun horigen inzetten om zoveel mogelijk punten te verdienen.

Iedere beurt trek je een landtegel die je vervolgens aanlegt aan het steeds groter wordende speelveld. Op de zojuist gelegde tegel mag je vervolgens een horige als struikrover, ridder, monnik of boer plaatsen.

Je hebt echter maar een beperkt aantal horigen tot jouw beschikking en krijgt ze pas terug als je er punten mee hebt gescoord. Dit gebeurt pas als je de weg, de stad of het klooster afbouwt waarop je ze hebt ingezet.

Lastig wordt het als andere spelers er door het slim plaatsen van landtegels voor zorgen dat je jouw werken minder makkelijk kunt afbouwen en de horigen dus nog niet terug kunnen keren. Je zult dus goed moeten nadenken, hoe, wanneer en waar je ze inzet!

Deze nieuwe editie heeft een verbeterde vormgeving en bevat de mini-uitbreidingen De Rivier en De Abt.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-5
Leeftijd:
10+
Gemiddelde speelduur:
30 minuten
Taal:
  • NL
EAN Code:
8719214420659

Beoordelingen

Deze klassieker mag niet ontbreken in jouw collectie! de vele uitbrereiding die je naar eigen smaak en quasi ongelimiteerd kan toevoegen maken van dit basisspel een uitstekend platform om zelf je spelervaring op te modellen. Het basisspel zelf echter is al uniek op zich en speelt iedere keer anders. Zowel korte termijn als lange termijn planners komen aan hun trekken en het is een plezier om naar je steeds groeiende landschap te turen. Het speelt evengoed met 2 spelers als met een groter gezelschap maar je zal met meer factoren rekening moeten houden.
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: