Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%!

Gloomhaven

157.95
CPH0204 CPH0201
niet op voorraad (leverdatum onbekend)

Omschrijving

Dompel je onder in de levendige wereld van Gloomhaven waar duistere plekken te vinden zijn waar alleen echte avonturiers durven te komen.

In dit spel kruipt elke speler in de huid van een avonturier met unieke vaardigehden en hun eigen redenen om door het land te reizen. Samen bezoeken jullie echter duistere kerkers en vergeten ruïnes om jullie vaardigheden te verbeteren, schatten te vinden en te ontdekken wat er gaande is in deze wereld.

De wereld verandert zelf echter ook op basis van de besluiten de spelers en de resultaten van de missies. Deze veranderingen komen tot uiting doordat er stickers geplakt worden op het speelbord, nieuwe kaarten beschikbaar worden, nieuwe vijanden verschijnen, etc.

Het spelsysteem tijdens de missies is erg gestroomlijnd. Je speelt telkens twee kaarten uit jouw hand waarmee in één keer het initiatief bepaald wordt en welke acties je kunt uitvoeren tijdens de ronde. Je kunt je nog aan de actuele situatie aanpassen door te kiezen voor de bovenste of onderste helft van de kaarten als je aan de beurt bent. Je moet daarbij wel oppassen, want op den duur verlies je kaarten permanent uit jouw handen en kan het zijn dat je uitgeput raakt als je er te lang over doet om een missie te vervullen.

Hoe zal jullie verhaal aflopen?

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 1-4
Leeftijd:
12+
Gemiddelde speelduur:
90 minuten
Taal:
  • EN
EAN Code:
0019962194719

Beoordelingen

Verbluft door het unieke kaartensysteem waarbij je samen met je party plant maar door de geschikte helft van de kaart te kiezen toch nog kan improviseren. Movement point worden een resource gelijkwaardig aan attack power en zonder deftig afspreken met je party zakt je plannetje helemaal in! Heel verslavende gameplay, Herkenbare heroes die origineel genoeg zijn om de clichés te dodgen en hun eigen Gloomhaven flavour in hun deck toe te voegen. Geen dice maar wel een modifier deck dat net voldoende spice toevoegt aan je combat. Terecht gigantisch populair; the hype is real.
Fantastische legacy dungeon crawler / rpg met gemakkelijk 200 uur spelplezier in de doos. Gloomhaven verfijnt tactical combat door het gebruik van kaarten ipv dice die tevens ook als timer fungeren voor hoelang je nog hebt om een scenario tot een goed einde te brengen.
10kg aan puur genot, flavor en unlockables. Een aanrader!
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: