Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%!

Azul

41.95
PBG 40020FRNL
op voorraad
+

Omschrijving

De muren van het koninklijk paleis van Evora moeten versierd worden met Moorse kunst. Kun jij de juiste tegeltjes verzamelen voor jouw meesterwerk?

De tegeltjes worden per 4 verdeeld over verschillende verzamelplaatsen. Elke beurt moet je bepalen welke kleur tegels je wilt hebben voor jouw mozaiek en van welke verzamelplaats je ze dan pakt. Je moet daarbij altijd alle tegels van die kleur op de verzamelplaats pakken. Hierbij moet je oppassen, want tegels die je niet op jouw bordje kwijt kan, zullen minpunten opleveren.

De rest van de tegels op de verzamelplaats worden in het midden gelegd waardoor ze beschikbaar worden voor de andere spelers. Ook hierbij moet je dus goed opletten dat je niet precies de juiste hoeveelheid tegels overlaat voor jouw concurrenten, maar ze juist minpunten aansmeert.

Als je de juiste hoeveelheid tegels van een enkele kleur hebt verzameld, mag je ze aan het einde van een ronde op jouw mozaïek leggen en scoor je punten voor naastgelegen tegels die je al eerder verzameld hebt. De volgorde waarin je dus jouw tegels plaatst is ook belangrijk voor jouw score.

Wie maakt het mooiste mozaiek en wordt geëerd voor zijn werk?

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 2-4
Leeftijd:
8+
Gemiddelde speelduur:
30 minuten
Taal:
  • NL
EAN Code:
5413407050038

Beoordelingen

Azul. De eerste game in de reeks van een trilogie aan "azul"games. Een tile placement game waarbij je moet zorgen dat je de muren van het paleis van de koning decoreert. Vanuit de pot/zak draft je per tafeltje 4 tegels, waarna je omstebeurten de muur mag gaan vol leggen met je tegeltjes. Initieel pak je vanaf de tafeltjes je tegeltjes, maar op den duur wordt het verleidelijk om vanuit het midden meer tegeltjes te pakken. De eerste die dat doet krijgt wel een strafpunt, maar mag in de volgende ronde de tegeltjes leggen en als eerste beginnen.
Uiteindelijk is het de bedoeling om de muur zo goed en mooi mogelijk vol te leggen met tegeltjes. Er bestaat ook een patroon die je vol moet leggen. Voor bepaalde combinaties (horizontale lijn of verticale lijn) krijg je extra bonuspunten.

Degene met de meeste punten wint uiteindelijk het spel.

Tip: er is voor deze versie van azul een handige uitbreiding die extra borden aanbiedt en een soort tray waarin je gemakkelijk de tegeltjes netjes kunt leggen. Super handig!

Leuke game voor jong en oud, beginner en geavanceerd :)!
het ideale spel op een zonnig terras met een fris drankje. easy to learn, hard to master. Een spelletje duurt nooit echt lang maar soms, voor je het weet, triggert iemand de endgame en kan je maar hopen dat je je plannetje nog net kan waarmaken. Ideaal voor het hele gezin; zelfs onze dochter van 7 is er vlot mee weg. Je kan dit spel zo doordacht als zo chill spelen als je wil maar wie een zet of 3 vooruit kan kijken heeft een beetje voordeel. Echter weet je nooit echt goed wat er gebeurt vooraleer het weer aan jou is. De tegels op je bordje managen voelt heel satifying aan omwille van de hoge kwaliteit van de steentjes.
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: