Lenteactie: meer dan 200 artikelen in onze opruiming hebben nu een korting van 75%! Wegens succes hebben we de selectie uitgebreid!

Explorers of the North Sea

58.95
RGD0586
op voorraad
+

Omschrijving

Kruip in de huid van een ambitieuze vikingkapitein en ga op zoek naar nieuwe landen om te veroveren. Je moet jouw bemanning transporteren naar de nieuw ontdekte eilanden om daar te plunderen, nieuwe nederzettingen te bouwen en gebied te claimen.

Elke speler begint het spel met 7 vikingen, een langschip en drie tegels en vaart vanuit het centrale eiland uit naar de nieuw ontdekte gebieden.

Elke ronde breidt een speler eerst het bord uit door één van zijn tegels te spelen. Daarna mag een speler tot vier acties uitvoeren, om bijvoorbeeld zijn langschip in te laden, vee te vervoeren, te plunderen, of een nederzetting te stichten. Als hij klaar is met het uitvoeren van acties, vult hij zijn hand weer aan tot drie tegels.

Het spel eindigt als alle tegels gespeeld zijn en de speler met de meeste punten wint het spel.

Eigenschappen

Aantal spelers:
  • 1-4
Leeftijd:
12+
Gemiddelde speelduur:
45 minuten
Taal:
  • EN

Beoordelingen

Explorers of the North Sea is een spel voor 1-4 spelers waarbij je gedurende het spel tegels legt om de map steeds verder te ontdekken en groter te maken.

Aan het begin van het spel kiest iedereen een bepaalde held/personage met een unieke kracht die jou kan helpen om het spel te winnen door zoveel mogelijk punten te behalen. Daarnaast bezit je een kleine raiding party van vikings en een schip waarmee je op reis gaat.

Op je ontdekkingsreis verzamel je dieren, sticht je nederzettingen, plunder je dorpen en vecht je tegen schepen voor punten.

Het is wel de bedoeling dat je voor sommige acties (verzamelen van dieren bijvoorbeeld) weer terugreist naar het vasteland om daar je goederen af te geven. Dat zorgt ervoor dat je dus goed moet plannen hoe je je ontdekkingsreis wil vormgeven zodat je er de meeste punten uit kunt halen en dus het spel wint.

Wat mij betreft een hartstikke leuk spel. Speelduur is prima te doen en de verschillende groottes van de groep zorgt ook telkens voor een veranderde, maar fijne dynamiek tussen spelers. Met 2-3-4 spelers gespeeld en allemaal super leuk!
Schrijf een beoordeling

Andere klanten kochten ook: Andere klanten kochten ook: