Out of Stock

Terraforming Mars

 49,99

Artikelnummer: 20097545c76451 Categorieën: , , , ,

Uitverkocht

Beschrijving

Beschrijving

Terraforming Mars

Nederlandse versie! In de 25e eeuw begint de mensheid de planeet Mars te terravormen. Gigantische corporaties, gesponsord door de Wereldregering op Aarde, initiëren grote projecten om de temperatuur, het zuurstofniveau en de oceaanbedekking te verhogen totdat de omgeving bewoonbaar is. In Terraforming Mars speel je een van die bedrijven en werk je samen in het proces van terraforming. Je speelt tegen de andere voor het behalen van overwinningspunten die niet alleen worden toegekend voor je bijdrage aan de terraforming maar ook voor het bevorderen van menselijke infrastructuur door het hele zonnestelsel en het doen van andere lovenswaardige dingen.

De spelers verwerven unieke projectkaarten (keuze uit meer dan tweehonderd verschillende) door ze te kopen en in hun hand te nemen. De projecten (kaarten) kunnen alles vertegenwoordigen van het introduceren van planten of dieren, het gooien van asteroïden naar de oppervlakte, het bouwen van steden, het ontginnen van de manen van Jupiter en het opzetten van broeikasgassen om de atmosfeer op te warmen. De kaarten kunnen je onmiddellijke bonussen geven en je productie van verschillende bronnen verhogen. Veel kaarten hebben ook vereisten en ze worden speelbaar wanneer de temperatuur, zuurstof of oceaan dekking voldoende toeneemt. Het kopen van kaarten is kostbaar, dus er is een balans tussen het kopen van kaarten (3 megacredits per kaart) en het daadwerkelijk spelen (wat tussen de 0 en 41 megacredits kan kosten, afhankelijk van het project). Standaardprojecten zijn altijd beschikbaar om je kaarten aan te vullen.

Je basisinkomen, evenals je basisscore, is gebaseerd op jouw Terraform Rating (beginnend op 20), die toeneemt elke keer als je een van de drie globale parameters verhoogt. Je inkomen wordt echter aangevuld met je productie en je krijgt ook VP’s uit vele andere bronnen.

Elke speler houdt zijn productie en bronnen bij op zijn spelersborden en het spel gebruikt zes soorten middelen: MegaCredits, Staal, Titanium, Planten, Energie en Hitte. Op het bord wedijver je om de beste plaatsen voor jouw stadstegels, oceaantegels en groentegels. Je neemt ook deel aan verschillende mijlpalen en prijzen die vele VP’s waard zijn. Elke ronde wordt een generatie genoemd (raad eens waarom) en bestaat uit de volgende fasen:

1) De volgorde van spelen verschuift met de klok mee.
2) Onderzoeksfase: alle spelers kopen kaarten van de 4 persoonlijk getrokken kaarten.
3) Actiefase: Spelers nemen om de beurt 1-2 acties uit deze opties: Een kaart spelen, een mijlpaal claimen, een Award bekostigen, een standaardproject gebruiken, planten in groene tegels omzetten (en zuurstof verhogen), warmte omzetten in een temperatuur verhoging en de actie van een kaart in het spel gebruiken. De speelbeurt gaat door rond de tafel (soms meerdere ronden) totdat alle spelers zijn gepasseerd.
4) Productiefase: Spelers krijgen middelen volgens hun terraform rating en productieparameters.

Wanneer de drie globale parameters (temperatuur, zuurstof, oceaan) allemaal hun doel hebben bereikt, is de terraforming voltooid en eindigt het spel na die generatie. Tel je Terraform Rating en andere VP’s om het winnende bedrijf te bepalen!

Extra informatie

Extra informatie

Spelmechanisme , , , , ,

Taal

Taalonafhankelijk

Type

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Minimale speeltijd

Maximale speeltijd

Minimaal aantal spelers

Maximaal aantal spelers

Uitgever

Ontwerper

EAN 5425037740036

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Terraforming Mars” te beoordelen

0
0

Begin met typen en druk Enter om te zoeken

Dixit Anniversaryterraforming-mars-prelude-nl